AMSTERDAM - Marktplaats.nl wil steeds meer concurreren met de NVM-site Funda.nl op het gebied van nieuwbouwwoningen. De site is woensdag een samenwerking gestart met Nieuwbouwwoningen.nl, dat een aanbod van 29 duizend nieuwbouwwoningen heeft toegevoegd aan Marktplaats. Dat maakten woordvoerders van beide sites woensdag bekend.

Aan Nieuwbouwwoningen.nl werken volgens een woordvoerder ruim tweehonderd projectontwikkelaars en makelaars mee. Zij kunnen hun aanbod gratis kwijt op de site, die vier jaar geleden werd gelanceerd. Vanaf woensdag staat het aanbod van Nieuwbouwwoningen.nl ook op Marktplaats.nl, de grootste handelssite van Nederland. Volgens Marktplaats-directeur Oscar Diele betaalt Nieuwbouwwoningen.nl een 'bescheiden bedrag' om dat te mogen doen.

Groei

Marktplaats ziet een sterke groei van het woningaanbod op de site, zegt Diele. "Drie maanden geleden stonden nog vijfduizend advertenties op Marktplaats, nu zijn dat er al tienduizend." Met één advertentie worden vaak meerdere woningen aangeboden. Hiermee zijn woningen volgens Diele een van de drie snelst groeiende onderdelen op Marktplaats, naast de rubrieken diensten en auto's.

NVM

Funda.nl, van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), is de grootste site met woningaanbod in Nederland. Op Funda staan alleen nieuwbouwwoningen die worden aangeboden via NVM-makelaars. Maar ontwikkelaars en niet-NVM-makelaars bieden ook veel nieuwe woningen rechtstreeks via internet aan.

Diele zegt zijn eigen huis zelf rechtstreeks via Marktplaats.nl te hebben gekocht. Marktplaats werd eind 2004 gekocht door de Amerikaanse veilingsite Ebay.