SEATTLE - Door een serie tegenslagen is de opvolger van Microsoft Windows pas begin volgend jaar klaar. Toch wil de Amerikaanse softwaregigant tijdens de kerstinkopen al profiteren van het nieuwe besturingsprogramma Vista.

Bekijk video

Microsoft gaat gebruikers van Windows die willen overstappen op Vista kortingsbonnen geven als zij de software nog voor de kerst aanschaffen. De korting geldt ook voor de nieuwe versie van de kantoorsoftware van het bedrijf.

Klanten moeten vervolgens wel wachten op het product. Aanvankelijk wilde het softwareconcern Vista in de tweede helft van dit jaar lanceren. Door beveiligingsproblemen in de software is dat uitgesteld tot januari volgend jaar. Deze zomer schortte het bedrijf ook de introductie van het kantoorprogramma Office op.

Software

Door de voorverkoop met kortingsbonnen hoopt Microsoft toch onder de kerstboom te belanden. Het bedrijf vreest dat consumenten de aanschaf van een nieuwe computer zullen uitstellen, omdat zij alleen een exemplaar met de nieuwste software willen. Het softwareconcern werkt met computerfabrikanten samen om de kortingsbonnen te verkopen.