AMSTERDAM - De populaire online gamewinkel Lik-Sang uit Hong Kong is gesloten. Het verloor een rechtszaak die Sony tegen het bedrijf had aangespannen wegens de export van Aziatische PlayStations naar Europa.

Volgens de rechter in Londen, die zich over de zaak boog, was de verkoop van Aziatische PlayStation Portables in Europa onwettig. Tegen het bedrijf liepen nog meer procedures die door Sony waren aangespannen, onder meer wegens schending van Sony's handelsmerken.

Lik-Sang neemt geen nieuwe bestellingen meer aan. Klanten die recent een bestelling hebben geplaatst, krijgen hun geld terug.

Lik-Sang botste al vaker met de spelindustrie. Zo werd het in 2003 veroordeeld na een klacht van Nintendo, omdat Lik-Sang apparatuur had verkocht waarmee de kopieerbeveiliging van spellen omzeild kon worden.

Sony kondigde deze week al aan hard te zullen optreden tegen bedrijven die de PlayStation 3 uit Japan of Noord-Amerika importeren. De console verschijnt daar volgende maand, maar komt in Europa pas in maart 2007 op de markt.