AMSTERDAM - Mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken uit het leven van kinderen. Steeds meer ouders zijn van mening dat hun kroost veiliger is met een gsm op zak. Dat blijkt uit onderzoek van The Trust for Study of Adolescense, waar de BBC over schrijft.

Ondanks dat steeds meer kinderen het slachtoffer worden van 'happy slapping, mobiele criminaliteit en pesten via sms, menen ouders dat kinderen veiliger zijn met een mobieltje op zak. Jongeren blijken over het algemeen meer bezorgd over rages als happy slapping dan hun ouders.

Happy slapping is een term die wordt gebruikt om de recente hype aan te duiden waarbij een iemand door een groepje in elkaar wordt geslagen. Dit wordt vervolgens via een mobiele telefooncamera wordt vastgelegd en vaak op internet gepubliceerd. Tweederde van de ondervraagde jongeren is ooit zelf het slachtoffer geweest van happy slapping of kent iemand die dat is overkomen.

Nood

Uit het onderzoek blijkt verder dat kinderen een mobieltje krijgen wanneer zij naar de middelbare school gaan. Ouders voelen zich er prettig bij dat ze hun kind kunnen bereiken in geval van nood. Het kind zelf voelt zich onafhankelijker met een gsm op zak.