AMSTERDAM - Radio Nederland Wereldomroep heeft maandag de Nederlandse genomineerden voor 'The Best of Blog Awards' (The BOBs) bekendgemaakt. Onder de genomineerden zijn de weblogs sargasso.nl, bright.nl en bieslog.vpro.nl.

Ook sudsandsoda.com/notebook, denieuwereporter.nl, bureaubelgrado.nl, grenswetenschap.nl, taalprof.web-log.nl, koken.blogo.nl en noorderlicht.vpro.nl/noorderlog zijn genomineerd voor Beste Nederlandse Blog. Het publiek en een internationale jury bepalen de winnaars. Het publiek kan stemmen via www.thebobs.com.

Dit jaar kunnen voor het eerst Nederlandse weblogs naar de internationale prijs meedingen. De wedstrijd was er eerder al in tien verschillende talen.

Categorieën

Per wedstrijdtaal kiest de jury een beste weblog. Daarnaast kunnen de blogs meedingen naar prijzen in vijf categorieën: Beste Weblog (overall), Beste Corporate Blog, Beste Podcast, de Blogwurst Award (voor de meest merkwaardige, verrassende of vernieuwende blog) en de Reporters zonder Grenzen Award. Deze laatste categorie is in het leven geroepen om weblogs in landen met geen of weinig persvrijheid te steunen.

De volgende Nederlandse weblogs zijn in één van deze categorieën genomineerd: merelroze.com voor Beste Weblog (overall), marketingfacts.nl voor Beste Corporate Blog, lauraspeaksdutch.info voor Beste Podcast, monsterhond.nl/blog/index.php voor Blogwurst en wijblijvenhier.nl voor Reporters zonder Grenzen.

Aanmelden

Met The BOBs is initiatiefnemer Deutsche Welle op zoek naar de beste weblogs in 10 talen. Wereldwijd hebben meer dan 5.500 weblogs zich voor The BOBs aangemeld. In Nederland schreven 376 weblogs zich voor de competitie in.