AMSTERDAM - De SNS Bank stopt in januari met het online betaalsysteem Bill. Volgens de bank viel de belangstelling voor de elektronische portemonnee tegen.

De bank introduceerde Bill in maart 2005. Het systeem, gericht op jongeren tussen 15 en 24 jaar, was geïntegreerd in de populaire chatsoftware MSN. Gebruikers konden zo zonder vertraging geld overmaken aan andere MSN-gebruikers, en via hun MSN-inloggegevens betalen bij de aangesloten webwinkels. Dat waren er inmiddels zo'n 450, waaronder de Kijkshop en de Free Record Shop.

De SNS-bank mikte voor eind 2006 op zestigduizend gebruikers, zes keer zo veel als uiteindelijk werd gerealiseerd. Volgens een woordvoerster had het systeem "alles in zich om succesvol te zijn." Dat de belangstelling toch achterbleef, wijt ze aan overschatting van MSN als marketingplatform.

De start van Bill ging al niet van een leien dakje: de SNS Bank zette per abuis de e-mailadressen van alle klanten zichtbaar in de introductiemail. Zij kregen als goedmakertje een tegoedbon.