DEN HAAG - KPN begint komend weekeinde met het uitzenden van live voetbal. Klanten die digitale televisie via de ether ontvangen, betalen daarvoor 6 euro per maand. Dat maakte het telecombedrijf woensdag bekend.

KPN sloot vorige maand een overeenkomst met rivaal Tele2, dat via dochteronderneming Versatel over de uitzendrechten voor het live voetbal beschikt. Via KPN-dochter Digitenne is het mogelijk om gelijktijdig twee wedstrijden te bekijken. Bij Tele2 kan er tussen alle wedstrijden die op het programma staan, geschakeld worden.

Tele2 heeft nog niet veel succes geboekt met zijn voetbalaanbod. Toen Versatel het product vorig jaar lanceerde, werd op 100.000 klanten gerekend voor eind 2005. Die doelstelling was eind juni dit jaar nog niet gehaald.

Internet

Voor de onderneming is het een probleem dat de uitzendingen via internet lopen. Deze techniek is relatief nieuw, waardoor veel consumenten huiverig zijn voor het product. Geïnteresseerden moeten bovendien hun andere internetabonnement opzeggen. Met de overeenkomst met KPN wil Tele2 meer inkomsten uit de voetbalrechten halen.

KPN had eind juni 230.000 klanten voor Digitenne. Het telecombedrijf gaat het voetbal ook uitzenden via internet. De grootschalige introductie van KPN-internettelevisie, Mine genoemd, staat begin 2007 op het programma. Het concern verhevigt daarmee de concurrentie met de aanbieders van kabeltelevisie.