AMSTERDAM - Twee Britse journalisten brengen sinds kort dagelijks een Engelstalige krant uit met Nederlands nieuws. DutchNews.nl komt gratis per e-mail naar abonnees, die de krant dan zelf kunnen printen of is via internet te lezen.

DutchNews.nl wil dagelijks een overzicht geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws. Bij belangrijke gebeurtenissen, zoals verkiezingen, komen de journalisten met een extra editie waarin dieper op het nieuws wordt ingegaan.

De Britse journalisten Robin Pascoe en Abi Daruvalla wonen en werken beiden al meer dan twintig jaar in Amsterdam. Ze misten een Engelstalige nieuwsvoorziening met Nederlands nieuws. "Mensen willen weten wat er gebeurt in het land waar ze wonen en werken, maar kunnen het nieuws in de Nederlandstalige media niet of nauwelijks volgen. Zelfs mensen die het Nederlands redelijk beheersen hebben een hele kluif aan termen als ATV en Prinsjesdag", zegt Duravalla.

DutchNews.nl richt zich vooral op de ongeveer 100.000 emigranten in Nederland. "Wij weten dat er een nichemarkt is voor kwaliteitsjournalistiek gericht op buitenlandse professionals", aldus Pascoe. De krant wordt gefinancierd door adverteerders.