AMSTERDAM - Na GeenStijl heeft opnieuw een weblog de weg naar Hilversum gevonden. De redacties van Sargasso en het VPRO-programma Tegenlicht gaan samenwerken.

De beide redacties blijven onafhankelijk. "We willen kijken hoe we Sargasso kunnen helpen om zichzelf verder te ontwikkelen," zegt Martijn Kieft van de Tegenlichtredactie. Het gaat vooral om samenwerking op het gebied van onderwerpkeuze en research. "Wij komen bijvoorbeeld soms onderwerpen tegen die interessant zijn, maar onvoldoende voor een programma van vijftig minuten." De redacties gaan nog onderzoeken op welke gebieden ze verder kunnen samenwerken.

Sargasso, dat veel aandacht heeft voor de actualiteit, politiek en cultuur, won in maart twee Dutch Bloggies, de prijzen voor Nederlandse weblogs. De site werd bekroond als "beste weblog" en als "beste collectieve weblog".

Eerder deze maand werd bekend dat het weblog GeenStijl in zee gaat met BNN. De jongerenomroep verwacht vanaf januari bijdragen van GeenStijl op televisie uit te zenden.