AMSTERDAM - Criminele bendes in China hebben een nieuwe manier gevonden om geld te verdienen. Ze dwingen kinderen ertoe het populaire spel World of Warcraft te spelen. Dat meldt Webwereld woensdag. Het virtuele geld wordt vervolgens afgepakt.

De kinderen worden gedwongen om World of Warcraft onafgebroken te spelen, soms langer dan 12 uur per dag. De bedoeling is dat ze tijdens het spel zoveel mogelijk virtueel geld verzamelen. Pauzes zijn niet toegestaan.

De bendes stellen de kinderen veel geld in het vooruitzicht, maar ondertussen pakken de bendes de verkregen goederen en het virtuele geld af en verkopen ze dat door via sites als eBay.

Het Duitse actualiteitenprogramma Tagesthemen bracht de wanpraktijken aan het licht. Het programma wist beelden te bemachtigen die zijn gemaakt met een verborgen camera.

Verboden

De maker van World of Warcraft, Blizzard, verbiedt het verkopen van virtueel geld. De spellenmaker sluit alle accounts af van spelers die virtueel geld verkopen.

World of Warcraft telt bijna 7 miljoen spelers en is daarmee de succesvolste online 'role playing game' ooit. Spelers kunnen een eigen karakter creëeren en vrij rondlopen in een virtuele wereld. Hoe vaker je het spel speelt, hoe sterker je karakter wordt.