AMSTERDAM - Google en YouTube hebben maandag overeenkomsten gesloten met platenmaatschappijen over het vertonen van muziekvideo's. Google zal gaan samenwerken met Sony BMG en Warner Music. YouTube gaat in zee met de Universal Music Group, zo meldt Reuters.

De overeenkomsten houden in dat videoclips van de maatschappijen in zijn geheel op de videosites vertoond mogen worden. Ook mogen gebruikers van Google Video en YouTube de muziek gebruiken in hun zelfgemaakte filmpjes.

Universal Music Group is de tweede grote platenmaatschappij die met YouTube in zee gaat. In september sloot de populaire videosite al een overeenkomst met Warner Music.

Overname

Vorige week werd bekend dat Google op YouTube aast. De Wall Street Journal meldde vrijdag dat beide internetgiganten overnamegesprekken voeren. Google zou ruwweg 1,6 miljard dollar voor YouTube willen neertellen.

De gesprekken zouden zich echter nog in een gevoelig stadium bevinden. Mocht de overname doorgaan, dan zou dat de grootste in de geschiedenis van Google worden.