AMSTERDAM - MySpace, de netwerksite die bekendstaat als dé ontmoetingsplek voor jongeren, trekt meer en meer 'ouderen' aan. Dat blijkt uit onderzoek van analysebureau comScore Media Metrix's.

Uit de studie komt naar voren dat inmiddels meer dan de helft (51,6 procent) van de Amerikaanse MySpace-bezoekers 35 jaar of ouder is. Vorig jaar lag dat percentage nog op 39,5 procent.

Volgens comScore heeft die verschuiving te maken met het feit dat netwerken via internet steeds normaler wordt. Bovendien heeft de site het afgelopen jaar veel media-aandacht gekregen waardoor ook andere generaties nieuwsgierig zijn geworden naar het fenomeen.

Het percentage jonge bezoekers op MySpace neemt gestaag af. Vorig viel een kwart van de bezoekers in de leeftijdscategorie 12 tot 17, dit jaar is dat nog maar 19,6 procent.

Bezoekers

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat de netwerksite in augustus van dit jaar meer dan 56 miljoen unieke bezoekers telde in de Verenigde Staten. De site heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen geregistreerde gebruikers.

Gebruikers van MySpace kunnen een persoonlijk profiel aanmaken, een weblog bijhouden en foto's publiceren en delen met anderen. De website is megapopulair in de Verenigde Staten, en wordt ook op andere continenten steeds bekender.