AMSTERDAM - Vanuit de Verenigde Staten komt een waarschuwing over de mogelijke gevaren van elektromagnetische straling die mobiele telefoons uitstralen op kinderen.

Vooral bij jongeren zouden de stralen meer invloed hebben. Onderzoekers van de universiteit van Utah hebben ontdekt dat kinderen vijftig procent meer straling absorberen omdat hun huid en de botten minder dik zijn dan bij volwassenen.

Na dit onderzoek zijn veel Engelsen verontrust geraakt omdat in Groot-Brittannië 56 procent van de kinderen tussen de 7 en 16 jaar een mobiele telefoon heeft. Bij de 15- en 16-jarigen is dat zelfs 85 procent.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de elektromagnetische straling die tijdens het bellen met een gsm vrijkomt, de temperatuur in de hersenen licht verhoogt. Over de vraag of dit kwalijke gevolgen heeft voor de mens, zijn de wetenschappers het nog niet eens.

/NETEuropa stelt grens vast voor straling mobiele telefoonIn oktober ook stralingsinfo op Nederlandse gsm's'EU moet norm stellen voor straling gsm'Engeland plakt waarschuwing op gsm-verpakkingenTe jong voor gsm?