AMSTERDAM - De populaire webbrowser Firefox is niet veilig. Dat zeggen twee hackers die dit weekeinde een ernstig lek naar buiten brachten.

De twee maakten het probleem bekend op een hackersconferentie in het Amerikaanse San Diego. Computerkrakers zouden de controle over de pc van de gebruiker kunnen overnemen door misbruik te maken van een fout in de verwerking van javascript door de browser. De hackers zouden nog enkele tientallen andere kwetsbaarheden in Firefox hebben ontdekt, maar weigeren de makers van de browser verdere details te verstrekken.

Firefox is een populair alternatief voor Microsofts browser Internet Explorer, dat de laatste jaren werd geplaagd door beveiligingsproblemen. Eerder deze maand meldde beveiligingsbedrijf Symantec echter dat het aantal ontdekte lekken in Firefox sterk is toegenomen.

Mozilla, de organisatie achter Firefox, zegt het probleem te onderzoeken. Mozilla heeft de hackers opgeroepen alsnog nadere details over de lekken te geven, zodat ze kunnen worden gedicht voordat kwaadwillenden er misbruik van maken.