AMSTERDAM - Ambtenaren van de Zuid-Hollandse gemeente Goedereede reageren het beste op vragen per e-mail van burgers. Dat concludeert het Algemeen Dagblad (AD), dat 75 gemeenten bestookte met vijf e-mails met een vraag. De gemeente Winschoten is hekkensluiter op de lijst.

De gemeenten kregen vragen over onder meer de prijs van een uittreksel van het bevolkingsregister, de regels voor het plaatsen van een dakkapel en de mogelijkheid om binnen enkele dagen een verlopen paspoort te verlengen. In totaal werd 85 procent van de in totaal 375 verstuurde vragen door de gemeenten beantwoord.

Het AD en de stichting Instituut voor Telecom Organisatie beoordeelden de gemeenten onder meer op de snelheid waarmee zij reageerden en de kwaliteit van het antwoord. De meeste gemeenten reageerden wel op de vragen, maar in de helft van de gevallen waren de antwoorden niet compleet of niet correct.

Delfzijl

Amsterdam staat in de top 5 van gemeenten die de e-mail het beste beantwoorden, net als Uden, Terschelling en Eemsmond. De vijf gemeenten die het slechtst scoorden zijn Delfzijl, Wieringermeer, Almere, Lelystad en Winschoten. De laatste twee beantwoordden vier van de vijf mailtjes niet.