AMSTERDAM - Een nieuw Iraans computerspel biedt gamers de kans om een Amerikaanse olietanker op te blazen. In het spel is het mogelijk met twee bommen de tanker tot zinken te brengen. Dat schrijft persbureau Reuters zaterdag.

De fictieve olietanker ligt in de Perzische Golf, en blokkeert de doorgang voor olietoevoer in de straat van Hormuz. Volgens een verslaggever van de Iraanse krant Jomhouri-ye Eslami staat de game symbool voor de politieke strijd tussen de VS en Iran.

Waarschuwing

Het zou gaan om een waarschuwing van de Iraanse geestelijk leider Khamenei, die in juni al dreigde met repressailles als de Amerikanen een verkeerde beweging jegens Iran zouden maken.

Het nieuwste Iraanse spel is binnen drie maanden geproduceerd door een team van acht makers. De lancering valt samen met de herdenking van de Golfoorlog van 1980-1988, die deze maand officieel is begonnen in Teheran.

Het is niet de eerste keer dat Iran en de Verenigde Staten hun vetes uitvechten in de denkbeeldige wereld van het computerspel. Populaire games in Amerika zijn 'U.S. attacks Iran' en 'Assault on Iran'. In beide spellen hebben speciale eenheden de missie om Irans kerncentrales te vernietigen.