AMSTERDAM - KPN verlengt de testperiode van zijn nieuwe dienst Mine. De groep met testklanten is tot nu toe tegen hardnekkige problemen aangelopen. Ook wil KPN zijn Mine-klanten telefonie aanbieden.

In een brief aan zijn groep met testklanten meldt KPN dat de testperiode met drie maanden wordt verlengd tot 31 december. Tot deze datum hoeven zij dan ook geen abonnementskosten te betalen.

"Een aantal Mine-klanten ervaart problemen met de tuner. Wij werken momenteel hard aan een oplossing", zo meldt KPN. Eind augustus voerde het bedrijf al een eerste verbetering door, na de vele klachten. Een woordvoerder wil echter niet van problemen spreken: "Het werkt op zich prima, maar we gaan wat verbeteringen toepassen."

Triple play

Mine werd in mei van dit jaar aangekondigd. De interactieve tv-dienst - die gebruikmaakt van het adsl2+-netwerk - zou in zomer voor alle KPN-klanten beschikbaar moeten zijn, zo was destijds nog het plan. Op dit moment kunnen echter alleen Planet- en Direct ADSL-klanten te dienst bestellen.

KPN weigert echter te spreken van een vertraagde introductie. "We hebben het over een trapsgewijze introductie", aldus een zegsvrouw tegenover NU.nl. De komende periode wordt bovendien benut om een zogenoemde triple-playdienst te gaan aanbieden. Mine-klanten kunnen dan in één pakket internetten, tv-kijken en bellen. In eerste instantie zal dit voor een select aantal klanten beschikbaar zijn.

Op dit moment hebben zich 15.000 klanten voor Mine aangemeld. Hoeveel mensen daadwerkelijk gebruikmaken van de dienst, wil KPN niet zeggen. http://www.minetv.nl/