AMSTERDAM - Donderdagochtend zijn in alle Bijenkorf-filialen de Drie Dwaze Dagen begonnen. Wie geen zin heeft om als een hongerig beest de winkel te bestormen, kan voor het eerst ook achter de computer blijven zitten. Het prijzenfestijn is namelijk ook online te beleven, zo schrijft Metro donderdag.

Wie de website van de Bijenkorf bezoekt wordt tijdelijk doorgelinkt naar eBIJ.nl. Het assortiment online is aanzienlijk kleiner dan in de winkels zelf. Op de site worden zo'n 150 artikelen aangeboden, terwijl dat er in de winkels 4100 zijn.

"Daar staat tegenover dat het merendeel van de online te bestellen artikelen niet in de filialen ligt", aldus woordvoerder Miranda Albersen in Metro.

De naam eBIJ lijkt enigszins op eBay.nl, de grootste veilingsite van Nederland, maar toeval is dat niet. eBay is namelijk host van eBIJ.nl.

Succes

"Vorig jaar hebben we buiten de openingstijden van onze winkels tijdens deze drie dagen al diverse spullen geveild. Vanwege het grote succes kan er dit jaar voor het eerst ook gewoon gekocht worden", aldus Albersen in de krant.

Als het jaarlijks terugkerende prijzenfestijn is afgelopen zal ook de website sluiten. "We zien onze klanten toch het liefst gewoon in de winkel op de vloer", zo zegt Albersen. Volgens haar is het niet uitgesloten dat er bij succes een full-time online shop komt.