HILVERSUM - De deelnemers van het omstreden Talpa-programma De Gouden Kooi zijn nu al 24 uur per dag live op internet te volgen. Het tv-programma begint zondag. De belevenissen van de tien bewoners, die strijden om een kapitale villa, zijn online op vier kanalen te zien.

De omroep zegt dat elke dag vier keer 24 uur video beschikbaar is, waarvan voor de dagelijkse televisie-uitzending slechts een beperkt aantal minuten video wordt gebruikt. De overige beelden blijven via internet beschikbaar.

Het wordt binnenkort ook mogelijk via de website (www.degoudenkooi.tv) archiefbeelden op te vragen. Nieuw daarbij is dat fans van het programma de beelden kunnen selecteren op bewoners, hun belevenissen en gemoedstoestand, aldus een woordvoerder van Talpa.

Wegpesten

De deelnemers verblijven in een villa in Eemnes. Ze kunnen het huis ter waarde van twee miljoen euro winnen, alsmede een groot geldbedrag, door als laatste over te blijven. Het programma kreeg voor het begon al kritiek omdat de bewoners elkaar zouden kunnen wegpesten. De show leidde zelfs tot Tweede Kamervragen.

Talpa-baas John de Mol ontkende onlangs dat het echt een treitershow wordt. "In het gewone leven wordt natuurlijk ook gepest. Daarom zal het in de villa ook wel gebeuren, maar als het te gortig wordt, grijpen we in", aldus De Mol.