DEN HAAG - Mobiel telefoonbedrijf Ben gaat de concurrentie aan met supermarktketen Albert Heijn. De mobiele operator komt vanaf maandag met prepaidkaarten voor de mobiele telefoon die goedkoper zijn dan die van AH Mobiel. Dat maakte Ben zondag bekend.

Albert Heijn dook vorige maand onder de prijs van prepaid-kaarten van KPN Mobile. Op de AH Mobiel prepaidkaart zit standaard 10 procent meer beltegoed dan op de reguliere KPN-kaart.

Ben geeft tussen de 20 procent en 35 procent meer beltegoed, afhankelijk van de prijs van de prepaidkaart. In Nederland hebben ongeveer 7 miljoen mensen een prepaidtelefoon. Met zo'n kaart koopt een beller van te voren een bedrag aan beltegoed in en zijn er geen abonnementskosten.

Volgens Albert Heijn zijn de telefoonkaarten van AH Mobiel een "enorm succes". Het supermarktconcern geeft geen verkoopcijfers. "Maar het verkoopt boven verwachting goed", aldus een woordvoerster.

Korting op de prepaidkaarten is de nieuwste slag om de gunst van mobiele bellers. Eerder besloot operator O2 de subsidie op telefoontoestellen af te schaffen en een goedkoper abonnement aan te bieden. Dutchtone geeft tot 1 minuut gratis bellen aan de klanten als het gesprek wegvalt door netwerkproblemen.

Met vijf aanbieders van mobiele telefonie in Nederland, is de markt erg vol, zo erkennen analisten en de telecombedrijven. Analisten speculeren al tijden over welke aanbieder of aanbieders uiteindelijk het loodje leggen. Zeker omdat de financiële positie van de telecombedrijven niet sterk is.