AMSTERDAM - Provider XS4ALL geeft zijn klanten voortaan gratis toegang tot PCzapper Pro. Met dit programma wordt eenvoudig toegang gegeven tot diverse mediabestanden.

Klanten kunnen met de PCzapper eenvoudig door internetuitzendingen zappen, op een volgens de makers veel vriendelijkere manier dan via de internetbrowser. In feite is het een programma dat duizenden interessante mediabestanden bundelt. Nog dit jaar komt er overigens volgens Vincent Everst van PCzapper een webversie die een stuk gebruiksvriendelijker zal zijn.

Met PCzapper wil XS4ALL het zijn abonnees gemakkelijker maken om van beeld te genieten. Onder andere uitzendingen van Uitzendinggemist en Youtube zijn bijvoorbeeld direct toegankelijk via PCzapper, evenals de digitale kanalen van de publieke omroep. De speciale XS4ALL-uitgave onderscheidt zich van de standaardversie doordat Personal Livestreams en podcasts van XS4ALL-klanten direct toegankelijk zijn.

Filmpjes

Tegelijk met de samenwerking tussen PCzapper en XS4ALL werd een onderzoek van Multiscope gepresenteerd. Hieruit blijkt dat driekwart van de internetters wel eens naar filmpjes of muziek kijkt en luistert via internet.

De voorkeur van de geïnteresseerde massa gaat hierbij uit naar 'humoristische filmpjes' van andere internetgebruikers (61 procent). Dit wordt gevolgd door nieuws (54 procent) en bestaande tv-programma's (46 procent). Multiscope voorziet dat mensen steeds meer tijd gaan besteden aan het genieten van online content.