AMSTERDAM - Steeds meer Nederlanders beschikken over verschillende internetadressen. We Skypen, Hyven, we hebben een profiel op MySpace, een Flickr-account en ga zo maar door. Het nieuwe Internet Adresboek speelt in op deze trend en biedt één centrale plek aan voor al deze adressen.

Uit eerder onderzoek van De Telefoongids kwam naar voren dat 60 procent van de Nederlandse internetbevolking gebruikmaakt van een sociaal netwerk. Ook bleek dat dat deze gebruikers behoefte hebben aan een bron voor het vinden en beheren van deze contactgegevens.

Het Internet Adresboek heeft een plaats gecreëerd waar alle adressen wereldwijd verzameld zijn en waar iedereen elkaar kan vinden en gevonden kan worden.

Verbinding

Het Adresboek zoekt onder meer 'live' naar personen op internet. Wanneer je een specifiek persoon zoekt maakt de website direct verbinding met sociale netwerken zoals Hyves en MySpace. Daarnaast kunnen gebruikers zich op de site aanmelden met alle soorten internetadressen die zij wensen te tonen.

Wanneer een gebruiker een persoon niet kan vinden op Het Internet Adresboek, kan deze gebruiker een 'Wanted' plaatsen. De gebruiker plaatst hiermee een oproepje naar een persoon wiens gegevens niet te achterhalen zijn.