AMSTERDAM - Een Brits jongetje van drie heeft via de computer van zijn ouders een auto gekocht op eBay. Het joch, Jack Neal, zag de barbieroze Nissan Figaro van 9000 pond (13.400 euro) wel zitten en deed een succesvol bod, zo meldt The Sun.

De ouders van Jack ontdekten de koop toen zij een e-mail ontvingen van de veilingsite waarin ze gefeliciteerd werden met de nieuwe aankoop. "Aangezien we niets gekocht hadden begrepen we er niets van", aldus moeder Rachel Neal. "Toen we op eBay gingen kijken bleek dat we een barbieroze auto hadden gekocht voor 9000 pond."

De koop was niet echt een ongeluk. Toen Jack de volgende ochtend wakker werd vertelde hij aan zijn ouders dat hij een auto had gekocht. Rachel denkt dat ze haar eBay-wachtwoord in de computer heeft laten staan, zodat er automatisch ingelogd kon worden. "Jack is een echte whizzkid, hij kon al inloggen toen hij twee was", aldus zijn moeder.

Het internetavontuur van Jack heeft verder geen financiële gevolgen gehad voor de familie Neal. Na een telefoontje met de verkoper kon het misverstand worden opgelost.