De Belgische online boekenhandel Azur.be is gestopt met zijn activiteiten. Er werd niet genoeg winst gemaakt.

Azur.be ging in het najaar van 2000 van start en was een samenwerking tussen Standaard Boekhandel en Clickx Ventures. De site moest het online filiaal van Standaard Boekhandel te worden. Volgens beide partijen is de integratie van Azur met de winkels van Standaard Boekhandel geslaagd, maar "de webactiviteiten zijn binnen het huidige internetklimaat op dit ogenblik niet te rentabiliseren", aldus een verklaring.

Standaard Boekhandel richt zich nu weer op zijn offline filialen, meldt Emerce, waarvan er dit jaar zes nieuwe bij zijn gekomen. In totaal heeft de winkelketen nu 85 winkels in België en Nederland. Ook voor volgend jaar wil Standaard Boekhandel in zijn offline aanwezigheid "flink" investeren.

De andere partner in de samenwerking, Clickx, is onderdeel van VUM Media. Clickx wilde ook niet meer investeren in Azur en richt zich nu op de verdere uitbouw van portal Clickx, een site die "een groeiend succes kent", aldus de investeerder. Beide oprichters van Azur.be beloven de bestellingen die nog in behandeling zijn af te handelen.