DEN HAAG - Staatssecretaris Karien van Gennip van Economische Zaken heeft donderdag in haar ministerie een "constructief gesprek" gehad met de kabelmaatschappij UPC, nadat de Tweede Kamer had geklaagd over wat gemoemd werd de agressieve verkoopmethode van deze onderneming.

Directeur Diederik Karsten van UPC heeft niet toegezegd verandering aan te brengen in de manier waarop digitale televisie in de markt wordt gezet. UPC en Van Gennip willen het overleg voortzetten met de Consumentenbond als derde gesprekspartner.

Een woordvoerster van de Consumentenbond zei daar graag toe bereid te zijn. De bond ziet dit als een belangrijke zaak in het licht van nieuwe wetgeving over oneerlijke handelspraktijken, die volgend jaar van kracht moet worden.

Mediaboxen

UPC stuurt abonnees ongevraagd zogeheten mediaboxen op, waarmee zij digitale tv kunnen ontvangen. Als mensen de dozen van de postbode aannemen is onduidelijk of ze verplicht zijn de apparaten terug te geven als later blijkt dat ze geen behoefte hebben aan digitale tv.