AMSTERDAM - Apple heeft sinds de lancering van de iTunes Movie Store vorige week 125.000 films verkocht. Dat heeft directeur Robert Iger van Disney laten weten. Alle films in Apple's downloadwinkel zijn van Walt Disney en zijn dochtermaatschappijen.

De iTunes Movie Store werd op dinsdag 12 september gelanceerd. Voor 9,99 dollar en 14,99 dollar kunnen gebruikers films downloaden van Disney, Pixar, Touchstone en Miramax. Momenteel zijn er ongeveer 75 films beschikbaar.

In de eerste week heeft Disney een omzet gemaakt van een miljoen dollar. Iger laat weten dat hij in het eerste jaar ongeveer 50 miljoen dollar omzet verwacht door de downloads in de Movie Store. Ook zegt hij erg blij te zijn met het samenwerkingsverband tussen Disney en Apple.

Terughoudend

Tot nu toe heeft Apple nog geen andere filmstudio's weten te strikken voor zijn nieuwe dienst. De meeste filmstudio's zijn terughoudend omdat ze ook andere deals hebben gesloten. Veel studio's werken bijvoorbeeld samen met Walmart. Het Amerikaanse supermarktconcern heeft in het verleden gedreigd geen films van studio's te willen verkopen wanneer deze hun films ook via het web aanbieden.