AMSTERDAM - Een Amerikaanse datingsite Ineedanewgirlfriend.com is betrapt op het versturen van nep-reacties van vrouwen die reageren op advertenties om zo meer geld te kunnen innen, zo schrijft WebWereld.

De site is bedoeld voor om mannen en vrouwen met gelijke interesses aan elkaar te koppelen. Mannen kunnen een gratis profiel aanmaken op de site waarop vrouwen kunnen reageren. Om de reacties te kunnen lezen, moet degene eerst lid worden van de site wat een slordige 25 dollar per maand kost.

Het bedrog kwam aan het licht toen een 35-jarige man een aantal mailtjes kreeg met alleen maar foto's van mooie vrouwen in bikini's. Dit vond de man erg vreemd en samen met zijn advocaat bedacht hij een plan aan te kunnen tonen dat de datingsite valse reacties verstuurde.

Het tweetal maakte enkele valse profielen van mannen die niet aantrekkelijk, verslaafd en zonder werk zaten op. En weer reageerden alleen maar mooie vrouwen in bikini's. In sommige gevallen was de tekst gewoon hetzelfde en was alleen de naam van de vrouw anders.

De man eist nu zijn geld terug.