DEN HAAG - Studenten die ontevreden zijn over de inhoud van het studieprogramma of de kwaliteit van colleges kunnen hun klacht via een sms'je kwijt bij D66. De Democraten verzamelen de klachten en zullen die over drie weken inbrengen bij het overleg over hoger onderwijs met staatssecretaris Bruno Bruins.

"Wij lezen in beleidsstukken van alles over het hoger onderwijs", aldus het Tweede Kamerlid Boris van der Ham. "Maar als er problemen zijn, wie kan je daar dan beter naar vragen dan de student zelf?"

Tussen 20 september en 2 oktober kunnen studenten hun bericht sturen naar 4222. Ze worden verzocht het bericht te beginnen met D66.

Klachten

De Democraten zeggen na de invoering van het bachelor-mastersysteem veel klachten te ontvangen van studenten die problemen ondervinden met de overstap van de oude naar de nieuwe structuur en de doorstroming van hogeschool naar universiteit. Maar de klachten kunnen ook over de harde bankjes van de collegezalen gaan. "Directere invloed van studenten op hun eigen situatie bestaat bijna niet", meent Van der Ham.