AMSTERDAM - T-Mobile start vanaf begin oktober met een nieuwe dienst waardoor thuis mobiel bellen naar een vast nummer even duur wordt als bellen met een vaste telefoon. Volgens het bedrijf is er daardoor voor veel mensen geen reden meer om thuis een vaste telefoon te gebruiken.

De dienst, T-Mobile Thuis, wordt voor 6,95 euro per maand aangeboden aan klanten met een Relax of Flex abonnement. Bellen naar vaste nummers in daluren gaat vanaf 2 eurocent per minuut. Ook bellen naar het buitenland wordt goedkoper.

Volgens woordvoerder Henny van der Heiden van T-Mobile is het mogelijk om het mobieltje alleen thuis als vaste telefoon te laten functioneren, doordat het telecombedrijf via masten kan bepalen in welke omgeving een GSM zich bevindt. Als dat in de thuiszone is, geldt het speciale tarief.

Commercieel

Volgens Van der Heijden zal zijn bedrijf nooit zomaar commercieel aan de haal gaan met locatiegevens van haar klanten. "Er bestaan in de markt ideeen over de ontwikkeling van andere commerciele diensten dan telecom met de gegevens van klanten. Dit zal echter nooit zonder het fiat van de klant plaatsvinden", aldus de zegsman.

Met de introductie van het zogenoemde T-Mobile Thuis is er voor veel mensen geen reden meer om naast hun mobiele telefoon ook nog steeds de vaste telefoon thuis te gebruiken, gelooft T-Mobile. Het concern opent zo eigenlijk de aanval op het vaste netwerk, waarop KPN telefonie aanbiedt.

Positie

T-Mobile wil graag de nummer twee op de Nederlandse markt worden. Momenteel bezet het bedrijf een derde positie. KPN is marktleider met 8,3 miljoen abonnees. T-Mobile heeft 2,38 miljoen klanten.