AMSTERDAM - Gebruikers die de nieuwste versie van iTunes gedownload hebben, klagen over de slechte geluidskwaliteit en over het feit dat het programma tracks overslaat. Afgelopen dinsdag werd iTunes 7.0 met groots vertoon gelanceerd door Apple.

Op verschillende discussieforums wordt melding gemaakt van problemen met iTunes 7.0. De meeste klachten gaan over de slechte geluidskwaliteit en het overslaan van tracks. "Ik heb zojuist de nieuwe iTunes geinstalleerd, maar alle nummers worden door elkaar afgespeeld. Daarnaast is de kwaliteit van het geluid bijzonder slecht", zo luidt een van de posts.

Daarnaast zijn sommige gebruikers tot de vervelende ontdekking gekomen dat eerder gedownloade nummers door de update compleet van de computer verdwenen zijn. "Toen ik mijn iPod op mijn laptop aansloot ontdekte ik dat alle nummers die ik eerder bij de iTunes Music Store had gekocht spoorloos waren verdwenen", zo klaagt iemand.

Onvrede

Gebruikers hopen dat Apple de klachten snel oppikt en verhelpt. De computergigant heeft nog niet gereageerd op alle onvrede rondom het programma. Ondertussen hebben veel gebruikers de oude versie van iTunes weer teruggezet op de computer.

Met iTunes 7.0 kan men de muziek- en filmcollectie op de computer beheren. Via de gelijknamige internetwinkel kunnen onder meer muziek en spelletjes gekocht worden. Apple-topman Steve Jobs presenteerde dinsdag tijdens een bijeenkomst in San Francisco de nieuwe filmsectie van iTunes.