AMSTERDAM - De Nederlandse profielensite Hyves.nl is flink aan het uitbreiden. Vanaf oktober kunnen Hyves-gebruikers ook chatten en bellen, zo schrijft Planet Multimedia donderdag.

Mede-oprichter Raymond Spanjar bevestigt tegenover Planet dat Hyves een messenger in ontwikkeling heeft, maar verder wil hij er weinig over kwijt. "We geven er pas publiciteit aan als de messenger ook daadwerkelijk beschikbaar is", aldus Spanjar in een reactie.

De Hyves Messenger zal vooral onder de Hyves-gemeenschap gebruikt worden. Het chatprogramma krijgt namelijk geen poorten naar MSN Messenger en andere chatprogramma's, aangezien de concurrenten dat verbieden.

Peru

De populaire netwerksite telt momenteel 2,4 miljoen profielen. Zeker 1,5 miljoen profielen zijn in Nederland aangemaakt, maar ook in Peru maakt de site een enorme groei door. Volgens Spanjer groeit Hyves zo hard dat het technisch moeilijk vol te houden is.

Contact

Onlangs werd bekend dat zo'n 17 procent van de Nederlandse internetbevolking gebruikmaakt van Hyves. Gebruikers bezoeken de site onder meer om in contact te komen met mensen die dezelfde interesses of achtergrond delen. Ook vindt men Hyves ideaal om contact te onderhouden met vrienden en kennissen.