DEN HAAG - De politie heeft naar aanleiding van de sms-actie in de zaak van de vermoorde Anneke van der Stap uit Rijswijk één serieuze tip binnengekregen. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag woensdag gezegd. "Het is een serieuze tip waar aan gewerkt wordt", aldus de zegsvrouwe.

De politie verstuurde maandag een sms aan 29.000 mensen die op maandagavond 11 juli 2005 per trein hebben gereisd op het traject Enschede-Den Haag. Daar is Van der Stap voor het laatst levend gezien. Haar lichaam werd enkele dagen later aangetroffen langs het Jaagpad in Rijswijk (ZH), circa twee kilometer van haar ouderlijk huis.

De politie verstuurde op 11 juli dit jaar ook al sms'jes aan 1500 mensen die op de bewuste dag hetzelfde traject aflegden.

Telefoontjes

De politie heeft behalve de tip ook veel telefoontjes gekregen uit het oosten van het land. Dit heeft volgens de OM-woordvoerster vooral te maken met het feit dat de informatie over de moordzaak pas een uur na het versturen van de sms op de politiesite van Haaglanden stond. "En veel mensen in het oosten kennen de zaak Van der Stap uit Rijswijk helemaal niet."

De twee tassen, laptop en mobiele telefoon van de Rijswijkse zijn nog spoorloos. In juli vond de politie in het Elsenburgerbos, tussen Rijswijk en Delft, spullen die mogelijk van Van der Stap zijn. Er zijn resten stof aan het NFI aangeboden om te kijken of er een DNA-profiel uit te trekken is.