AMSTERDAM - Internet is een geliefd hulpmiddel als het gaat om het aanschaffen of verkopen van een auto. Maar liefst de helft van de mensen die gebruikmaakt van een autosite voor de aan-of verkoop van een auto slaagt. Dat blijkt uit onderzoek van Heliview, in opdracht van Marktplaats.nl

Online kopers zijn goed in afdingen, zo blijkt. De gemiddelde vraagprijs bedraagt 5.705 euro, terwijl de gemiddelde verkoopprijs van de verhandelde auto's 4.987 euro is. De meest verhandelde automerken via het web zijn Renault, Volkswagen, Ford, Opel en Peugeot.

Uit het onderzoek blijkt dat een auto gemiddeld 20 dagen op een autosite staat voordat hij verkocht wordt. De zoektocht die vooraf gaat aan het kopen van een auto duurt gemiddeld 28 dagen.

Groei

Volgens Oscar Diele, directeur van Marktplaats, vinden steeds meer consumenten de weg naar het internet voor de aan- en verkoop van auto's. "Dit wordt bevestigd door de enorme groei die de autogroep op Marktplaats de afgelopen periode heeft ondergaan. Begin dit jaar stonden er 61.000 auto’s op onze site; momenteel zijn dit er ruim 100.000."