AMSTERDAM - eBay wordt overspoeld met Steve Irwin-artikelen sinds de dood van de Crocodile Hunter. Inmiddels zijn er meer dan 2.000 Irwin-items op de internetveilingsite te vinden, variërend van gesigneerde foto's tot dvd's en speelgoed, zo meldt The Sydney Morning Herald.

Voor de spullen moet grof geld betaald worden. Zo betaalt men voor een door Irwin gesigneerd kaki-shirt maar liefst 6.000 Australische dollars (3.500 euro). Ook bieden Australiërs massaal uitverkochte kranten, met het nieuws van Irwins dood, voor exorbitant hoge prijzen aan op de veilingsite.

Volgens Joanne Jabobs van de Queensland University slaan veel internetverkopers een slaatje uit de dood van Irwin. "Ik vind het behoorlijk morbide dat mensen hun voordeel proberen te halen uit een situatie als deze", zo zegt ze in de krant.

"Anderzijds kan ik me voorstellen dat mensen een dergelijk artikel kopen, om zo de herinnering aan de Crocodile Hunter levend te houden. Blijkbaar zijn veel mensen bereid daar een hoge prijs voor te betalen", aldus Jacobs.

Donatie

Veel eBay-verkopers beloven een deel van de opbrengst te doneren aan het 'Irwins Wildlife Warriors'-fonds. Zo verkoopt een fotograaf van het vrouwentijdschrift Marie Clair een foto van Irwin en zijn dochter Bindi die in de vaderdagspecial van het blad heeft gestaan. Aangezien het om een exclusieve foto gaat hoopt de fotograaf dat hij veel geld gaat opleveren. De opbrengst zal naar Irwins fonds gaan.

De Crocodile Hunter overleed maandag na een steek van een pijlstaartrog in zijn hart. Dat gebeurde toen hij onderwateropnamen maakte bij het Groot Barrièrerif in de Koraalzee, ten noordoosten van Australië.