NEW YORK - Topmannen van wedbedrijven lopen grote kans in de boeien te worden geslagen wanneer ze voet zetten op Amerikaanse bodem. Donderdag arresteerden de Amerikaanse autoriteiten een tweede roerganger van een Brits gokbedrijf op de verdenking van het faciliteren van gokken via internet, wat in Amerika verboden is.

Peter Dicks, president-commissaris van Sportingbet, werd in zijn kraag gevat op de luchthaven van New York. Dat maakten ambtenaren van de Amerikaanse staat Louisiana vrijdag bekend. Deze staat had op basis van de zogeheten 'Wire Act' een arrestatiebevel tegen Dicks uitstaan.

Inleg

Het is volgens wetgeving in de Verenigde Staten verboden om buiten de eigen staat een inleg te plaatsen via een telefoonlijn. Het toenemend aantal weddenschappen en gokken via internet valt daar ook onder. De regering wil snel een wet invoeren die het banken en creditcardmaatschappijen verbiedt om aan internet gerelateerde gokbetalingen te verwerken.

In juli werd op de luchthaven van Dallas de topman van het eveneens Britse BETonSPORTS opgepakt. Ook David Carruthers werd verdacht van het faciliteren van online gokken. Bij dit onderdeel van het gokspectrum was vorig jaar 12 miljard dollar gemoeid in de VS. Veel gokbedrijven zagen hun beurskoersen sterk dalen na bekendmaking van de arrestaties. Donderdag werd de handel in aandelen Sportingbet stilgelegd.