LEEUWARDEN - De Friese commissaris van de koningin Ed Nijpels heeft de domeinnaam www.stiftingfryskeaksje.nl gekaapt. Daarmee reageert Nijpels op een actie van Stifting Fryske Aksje (Stichting Friese Actie) uit Groningen die zijn domeinnaam www.ednijpels.nl heeft gekaapt.

De stichting van Friese studenten vindt dan Nijpels een hele Statenvergadering in het Fries voor moet zitten en pas dan zijn domeinnaam terug kan krijgen.

Grappig

Een woordvoerder van de VVD-commissaris bevestigde donderdag de 'kaapactie' van Nijpels. De stichting van de studenten ligt daar niet wakker van. "Wij vinden het wel grappig dat hij die naam heeft geregistreerd, maar het is niet bijster orgineel. En wij hebben toch geen belang bij die domeinnaam", aldus een zegsman van de stichting.

Volgens de zegsvrouwe van Nijpels zit het er niet in dat de oud-minister een Statenvergadering in het Fries gaat leiden. Wel spreekt hij af en toe een klein stukje in het Fries. De studenten blijven dat vreemd vinden. "Hij is toch de man die Friesland moet vertegenwoordigen. De website www.ednijpels.nl blijven ze dan ook gewoon houden.