AMSTERDAM - In Florida is een vrachtauto uitgebrand, nadat de Dell-laptop van de chauffeur spontaan vlam vatte. Dat meldt het lokale televisiestation WFTV op zijn website.

De chauffeur, David Costello, zette zijn Dell-laptop aan voor zijn meereizende dochter, zodat zij een film kon kijken. Kort daarna begon de laptop te roken. Costello gooide de laptop direct op de achterbank van de truck, die daarna vlam vatte.

Door alle commotie botste Costello tegen een verkeersbord. Hij bracht daarna zijn dochtertje en zichzelf in veiligheid, en moest vervolgens machteloos toekijken hoe zijn vrachtauto compleet uitbrandde. Volgens Dell Computers gaat het om een model laptop dat niet is teruggeroepen bij de recente terugroepactie.

Brandgevaar

Afgelopen maand besloot de computerfabrikant 4,1 miljoen Sony-accu's terug te roepen wegens brandgevaar. Kort daarna besloot ook Apple 1,8 miljoen door Sony gemaakte accu's terug te roepen.

Ook het moederbedrijf van Panasonic, Matsushita, is overgegaan tot een terugroepacctie voor laptopbatterijen. Volgens Matsushita zijn de batterijen in kwestie niet door Sony gemaakt.