AMSTERDAM - Het tweede seizoen van de Talpa-serie Gooische Vrouwen gaat al van start op internet voordat de serie op televisie te zien is. Vanaf dinsdag is de eerste nieuwe aflevering al beschikbaar op de website van Talpa. Vervolgens zijn iedere vrijdag de nieuwe afleveringen een week eerder online te zien dan op televisie.

Niet eerder waren op deze manier in Nederland nieuwe afleveringen van een populaire dramaserie eerder op internet dan op tv te volgen, meldt Talpa dinsdag in een persbericht. Donderdag begint de serie op televisie.

Voor de afleveringen op internet moet wel betaald worden. Het kost 2,95 euro om een aflevering te bekijken. Het is ook mogelijk voor 19,95 euro een abonnement af te sluiten voor de acht nieuwe afleveringen.

Geld

Gooische Vrouwen gaat over vier vrouwen in een rijke buurt in het Gooi. De serie is bedacht door Linda de Mol. De hoofdrollen worden vertolkt door De Mol zelf, Tjitske Reidinga, Annet Malherbe en Susan Visser. De serie draait om geld, reputaties, mooie huizen, verwende kinderen en relaties. Veelvuldig wordt vreemdgegaan en geroddeld en worden therapeuten bezocht.