CANNES - Het Zwitserse bedrijf Goldvish heeft de kolommen van het Guiness Book of Records gehaald met de verkoop van de duurste mobiele telefoon ter wereld. De telefoon ging dinsdag voor 1 miljoen euro over de toonbank tijdens de Miljonair Fair in Cannes.

De Miljonair Fair, met inmiddels edities in Amsterdam, Kortrijk, Moskou en Shanghai, vierde afgelopen weekeinde het festijn in Palais des Festival in Cannes. Daar werd het toestel van massief goud, bezet met ongeveer 1800 diamanten met een totaal van 120 karaat aangeboden voor 1 miljoen euro. Een Russische vastgoed tycoon kocht het toestel, vertelde de Nederlandse directeur Michael Morren van het Zwitsers bedrijf Goldvish.

In totaal zijn er drie exemplaren van deze telefoons. "We bouwen telefoons van edelmetaal. Dat betekent dat we ook onze eigen hardware en software maken", aldus Morren die inmiddels in gesprek is met een tweede koper. De drie telefoons mogen dan eenzelfde vorm hebben, het diamant-ontwerp verschilt van elkaar.

Vier vliegtuigen

Organisator en initiatiefnemer van de Miljonair Fair, Yves Gijrath kijkt zeer tevreden terug op de fair. "Ik heb me verbaasd over de grote transacties die de afgelopen drie dagen zijn gedaan. Zo werden op zaterdag ook vier vliegtuigen verkocht."