AMSTERDAM - Internetvandalen hebben kort na de dood van Crocodile Hunter Steve Irwin zijn Wikipedia-pagina beklad. Op de pagina was te lezen: "Steve Irwin's dead! LOLOLOLOLOL!". Het aanstootgevende bericht werd al vrij snel opgemerkt en verwijderd, zo melden Australische nieuwssites.

Wikipedia is een internetencyclopedie waar gebruikers zelf artikelen kunnen samenstellen. Nadat moderatoren het beledigende bericht van de pagina hadden gehaald, sloot Wikipedia de Irwin-pagina voor anonieme gebruikers. Daardoor konden alleen geregistreerde gebruikers nog berichten toevoegen aan de Wikipedia-pagina.

De 44-jarige Irwin overleed maandag tijdens het opnemen van een onderwaterdocumentaire voor de Noordoostkust van Australië. Hij werd in zijn borstkas gestoken door een giftige pijlstaartrog.

Irwin werd wereldberoemd met zijn programma Crocodile Hunter, waar hij op eigentijdse en avontuurlijke wijze contact zocht met dieren. Nadat het programma op de Amerikaanse televisie was verschenen, werd hij beroemd in de hele wereld.