MIAMI - De twee meisjes van een Chinese tweeling die een week na elkaar te vondeling werden gelegd in de Chinese stad Yanzhou, hebben elkaar hervonden. Zij werden door twee verschillende ouderparen geadopteerd. De adoptieouders, die toevallig beide meisjes Mia hebben genoemd, vonden elkaar via een internetsite over adoptie.

De nu 3-jarige meisjes werden vlak na de geboorte achtergelaten op een trottoir langs een drukke straat in de miljoenenstad. Een echtpaar uit een voorstad van Chicago kreeg één meisje aangeboden ter adoptie, terwijl het andere meisje pas een jaar later een thuis vond bij een paar in een voorstad van Miami, meldde The Miami Herald dinsdag.

De adoptiemoeders kregen via internet contact en ontdekten de opmerkelijke overeenkomsten tussen de verhalen en de foto's van de meisjes. Uit een DNA-test bleek dat de twee Mia's een twee-eiige tweeling zijn, waarop afgelopen weekeinde een hereniging volgde.

De families zijn van plan elkaar geregeld te ontmoeten. "We zijn nu een soort schoonfamilie van elkaar", zei een van de moeders.