NEW YORK - De Amerikaanse internetonderneming AOL heeft drie medewerkers ontslagen na een incident waarbij zoekgegevens van duizenden computergebruikers zijn weggelekt. Het bedrijf maakte maandag bekend dat het hoofd van de afdeling technologie, Maureen Govern, en twee van haar collega's zijn opgestapt. Govern heeft het bedrijf verlaten.

AOL, onderdeel van het Amerikaanse mediaconcern Time Warner, maakte eerder deze maand bekend dat een grote hoeveelheid zoekresultaten per abuis op straat was komen te liggen. Medewerkers van het bedrijf hadden ze op een speciale site voor wetenschappelijk onderzoek gezet.

Bij elkaar ging het om twintig miljoen zoekopdrachten van ongeveer 650.000 gebruikers. Hun namen zijn niet bekend, maar ze hebben wel een eigen gebruiksnummer.

Incidenten

AOL hoopt via het ontslag van het drietal soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. Het internetbedrijf sprak toen de informatie was weggelekt van een blunder. De gewraakte gegevens zijn kort nadat de zaak aan het licht kwam van de site verwijderd.

De kwestie wakkerde de discussie aan in hoeverre internetgebruikers zeker zijn van hun privacy.