HILVERSUM - Muziekzender TMF heeft een videoclip die zij zelf maakte en betaalde, van internet gehaald. De muziekvideo Rellen en Rennen van de Nederlandse rapper Darryl werd gemaakt voor het TMF-programma Kweekvijver.

Van de gewelddadige clip bestaat een versie voor overdag en een versie die na 22.00 uur op televisie te zien is.

Op internet was echter tot dinsdag de 'extreme' variant de gehele dag te bekijken. Dat bleek woensdagavond in een uitzending van het televisieprogramma TweeVandaag. "De reden dat we de clip van internet hebben gehaald, is dat wij daar geen leeftijdscodering bij hadden staan. Dat hadden we liever wel gewild. Dat was dus onhandig", aldus Jochem de Jong, woordvoerder van TMF-eigenaar MTV Networks, in TweeVandaag.

Vuurwapens

In de clip is de net 18-jarige rapper te zien die in de problemen komt en bedreigd wordt door een aantal jongens met vuurwapens. Uiteindelijk weet de rapper twee vuurwapens te bemachtigen, waarna hij korte metten maakt met zijn aanvallers.

Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem van de PvdA vindt de clip 'erg gewelddadig'. "Het is in strijd met wat MTV zelf een paar maanden geleden heeft aangekondigd, namelijk dat ze veel kritischer gaan worden op wat ze uitzenden."