AMSTERDAM - Drogisterijketen Kruidvat wil dat de domeinnaam www.kruidvad.nl wordt opgeheven. Het domein is momenteel in handen van de online drogist Drogisterij.net. Kruidvat vindt de naam in strijd met het merkenrecht en eist dat het domein wordt opgeheven.

Directeur J. Santifort van Drogisterij.net weet nog niet of hij ingaat op het verzoek van Kruidvat. "Wij hebben diverse domeinnamen geregistreerd, zoals jeuk.nl en lippestift.nl. Op een zeker moment kwamen we erachter dat kruidvad.nl nog beschikbaar was en toen hebben we die ook gelijk geregistreerd."

Het gebeurt vaker dat mensen domeinen registreren waarvan de domeinnaam weinig verschilt van de url van een bekende website. De bezoekers komen op de websites, na een tikfout te hebben gemaakt. Vaak registreren merknaamhouders verschillende domeinen, Kruidvat bijvoorbeeld heeft ook Kruitvat.nl geregistreerd. Maar er zijn ook mensen (typosquatters) die dergelijke domeinnamen registreren om zoveel mogelijk internetters naar sites met betaalde advertenties of links naar spyware te leiden.