AMSTERDAM - YouTube en MySpace behoren volgens het Amerikaanse Time Magazine tot de vijftig coolste websites die het wereld wijde web kent. De vijftig websites zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder entertainment, winkelen en nieuws, zo schrijft de BBC.

Dat MySpace tot de populairste websites behoort is volgens Time Magazine niet vreemd. "Het is de plek waar sterren ontdekt worden, waar muziek- en filmcarrierès beginnen en mensen nieuwe relaties vinden. Een voorbeeld hiervan is de Britse band Arctic Monkeys. Deze vier tieners wisten via MySpace een enorme bekendheid op te bouwen. MySpace heeft inmiddels meer dan 100 miljoen geregistreerde gebruikers.

Andere websites die in de lijst voorkomen zijn muziekdienst Pandora, een persoonlijk online radiostation gebaseerd op muziekvoorkeuren, instant messaging dienst Meebo en zoekmachines Pixsy en Accoona.

Web 2.0

Veel van de websites zijn voorbeelden van zogenaamde Web 2.0-sites, sites waarop gebruikers de mogelijkheid hebben content te maken en te delen.

Time houdt de lijst als sinds 2003 bij. Drie jaar geleden stonden websites als eBay, Hotmail, Paypal, Google en IMDB nog bovenaan het lijstje.