BREDA - Het ROC West-Brabant geeft zijn 28.000 leerlingen en ruim 2000 docenten vanaf september een mobieltje om alle school- en studie-informatie door te geven. Dat gebeurt in een eenvoudige teletekstopmaak. De instelling is daarmee de eerste onderwijsinstelling in ons land die dat zo uitgebreid en algemeen doet.

Dat zegt Peter Portheine van ICT-bedrijf 2B Interactive in Eindhoven, de leverancier van de software. Het ROC wil zo de kwaliteit van de logistiek verbeteren. De leerlingen zullen per schooljaar enkele honderden berichten ontvangen.

De informatie kan algemeen zijn maar ook bestemd voor individuele leerlingen. Portheine denkt daarbij aan studieresultaten, roosterwijzigingen, oproepen om werkstukken voor een bepaalde datum in te leveren, maar ook aan algemene informatie over de school. Bovendien zal een deel van het gebruikelijke teletekstnieuws doorgegeven worden.

Volgens de woordvoerder blijft het directe contact tussen docenten, mentoren en leerlingen zoals het nu is. Hij raamt de kosten van het beoogde dataverkeer op maximaal tien euro per leerling. De school betaalt die kosten. De leerlingen en docenten krijgen het mobieltje gratis door hun eigen mobiel in te leveren.