SAN FRANCISCO - Het Japanse elektronicaconcern Sony brengt in september zijn eerste speeltje op de markt dat gebruik kan maken van WiFi, draadloos breedbandinternet.

Met het apparaat met uitschuifbaar toetsenbord mikt het concern vooral op jongeren die overal over populaire chatdiensten, zoals die van Yahoo, Google en Skype, willen beschikken. De batterij is goed voor meer dan drie uur bellen via Skype, aldus Sony maandag bij de lancering.

Sony gebruikt voor het WiFi-apparaat een 'historische' naam: Mylo. Het concern wilde deze naam ook geven aan een nieuwe reeks draagbare apparaten, die op 11 september 2001 in de Verenigde Staten zouden worden aangekondigd. Door de terreuraanslagen op die dag zag de elektronicafabrikant daarvan af. Destijds waren de apparaten bedoeld voor zakelijke gebruikers.

WiFi is inmiddels gemeengoed geworden op studentencampussen, in drukke openbare plaatsen en in de huiskamer. Mylo staat voor 'my life online'. Het apparaat, met een prijs van ongeveer 350 dollar, zal moeten concurreren met vergelijkbare producten van Nokia en Danger (Sidekick).