AMSTERDAM - De camerabeelden van de wegwerkzaamheden rond Amsterdam zijn in 22 dagen twee miljoen keer gedownload. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) maandag. De zogenoemde Trafficams zijn door de VID geplaatst om automobilisten goed te kunnen informeren tijdens de grootschalige wegwerkzaamheden rond Amsterdam.

In verband met het grootschalige onderhoud aan de A4 en de A10 is er tussen 21 juli en 28 augustus verkeershinder aan de zuidkant van Amsterdam. De werkzaamheden zijn in vier fases opgedeeld en tijdens iedere fase is een deel van de snelweg voor al het verkeer afgesloten.

Enorme belangstelling

Op verzoek van de Stichting A4/A10 Zuid Bereikbaar heeft de VID in juli 17 Trafficams geplaatst langs de snelwegen. De beelden zijn te bekijken via a4a10bereikbaar.nl of kunnen worden opgevraagd met een mobiele telefoon. De Trafficams geven inzicht in de verkeerssituatie bij aansluitingen op de snelwegen A9 en A10 en enkele kruispunten in Amsterdam en Amstelveen.

Automobilisten kunnen dankzij de informatie die de webcams verschaffen eventueel hun route wijzigen. Met twee miljoen downloads in 22 dagen spreekt de VID van een 'enorme belangstelling'.

De A4 is sinds maandagavond weer open voor het verkeer. De buitenring A10 Zuid tussen knooppunt De Nieuwe Meer en knooppunt Amstel wordt vanaf dinsdag voor acht dagen afgesloten.