AMSTERDAM - Vijf Haagse studenten kunnen binnenkort een bezoekje verwachten van de politie. De studenten hadden een gevonden Duitse kentekenplaat op hun auto gemonteerd en waren vervolgens in een noodgang langs een flitspaal gereden. Een zelfgemaakt filmpje verscheen op het weblog GeenStijl, die met behulp van een lezer de identiteit van het vijftal wist te achterhalen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De studenten hadden de kentekenplaat naar eigen zeggen in Duitsland gevonden tijdens het WK-voetbal. Tijdens de terugreis kocht het vijftal nog een Duitse landensticker voor op de auto, en twee rood-geel-zwarte vlaggetjes.

Vervolgens reden de studenten met 75 kilometer per uur langs een flitspaal, op een weg waar je niet harder dan 50 mag. De bekeuring zou dan vanzelf bij de Duitse eigenaar van het nummerbord op de mat vallen, zo hoopte het vijftal.

De studenten maakten een filmpje van hun flitspaal-avontuur en stuurden het naar de website Zapperz.nl. Niet veel later verscheen het filmpje ook op het populaire weblog GeenStijl.nl, waarna de Haagse politie lucht van de zaak kreeg.

Flauw geintje

Een bezoeker van GeenStijl wist het vijftal te ontmaskeren. De 'daders', Farid (25), Bob (22) en Joost (21) laten in het AD weten verbaasd te zijn dat "een flauwe grap opeens een serieuze wending krijgt. We zijn er niet trots op, het is gewoon een flauw geintje dat spontaan ontstond."