DEN HAAG - Prins Bernhard neemt 28 november op Paleis Soestdijk de website van de Oorlogsgravenstichting in gebruik, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag laten weten.

De Oorlogsgravenstichting onderhoudt wereldwijd in meer dan vijftig landen ongeveer 55.000 graven van Nederlandse oorlogsslachtoffers, van mannen en vrouwen, burgers en militairen.

Daaronder is ook een aantal graven van Nederlandse militairen die tijdens humanitaire en/of vredesmissies het leven hebben gelaten. Ongeveer 8000 verspreid gelegen graven in Nederland van militairen van de geallieerde strijdkrachten vallen ook onder de zorg van de Stichting.

Oorlogsslachtoffers

Van ongeveer 125.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers van wie de graven niet bekend of aanwijsbaar zijn, houdt de Stichting de nagedachtenis in ere, doordat hun namen zijn opgetekend in haar Gedenkboeken.

De website van de Stichting biedt de mogelijkheid het Slachtofferregister te raadplegen. Het bevat de gegevens van ongeveer 180.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers, van wie bij circa .000 tevens de grafligging is aangegeven.